Výrobník sodové vody Cosmetal Hi Class Top 65 EC
Kód: 02201041Související produkty
Detailní popis produktu
HI CLASS TOP 65 ACWG EC Výrobník sodové vody
Hi Class 65 ACWG EC je pultový výrobník sodové vody vody ideální pro malé podniky a restaurace. K dispozici ve dvou různých barvách, černé a bílé, má dvojitý výtok a dvě elegantní modré LED diody, které pomáhají při umístění láhve / skla. Lze vybavit filtry na vodu dle určení potřeby daného místa. Elektronicky řízené funkce nastavení a monitorování. K dispozici v různých jazycích.
- Výkonný profesionální výrobník sodové vody
- Použití v restauracích, výrobních provozech a kancelářích
- Tlačítkové ovládání s elektronickým displejem s možností nastavení parametrů
- Výdej chlazené sodovky, chlazené nesycené vody a nechlazené vody
- Moderní design, dokonalé zpracování
- Možnost osazení filtry na vodu dle potřeby daného místa
- Výtoč za 1 hod
- 65 litrů chlazené sodové vody
- Stálý chod
- max 40 litrů
- Rozměry (š x d x v)
- 424 x 533 x 512 mm
- Napájecí napětí
- 230V/50Hz
- Neobsahuje filtr a redukční ventil na vodu a CO2, nutno objednat zvlášť !!
Výrobníky sody nelze připojit bez úpravy vody před vstupem do přístroje a to zejména tlaku (redukční ventil) a kvality (uhlíkový filtr).
POZOR !!
Pro dosažení optimálního sycení sodové vody CO₂ je často nutné upravit tvrdost vody, například změkčením nebo úpravou pH. To pomáhá zajistit, aby CO₂ zůstal v roztoku a aby výsledný nápoj měl požadovanou chuť a kvalitu.
Tvrdost vody má vliv na sycení sodové vody plynem CO₂. Tvrdost vody je způsobena především přítomností rozpuštěných minerálů, jako jsou ionty vápníku (Ca²⁺) a hořčíku (Mg²⁺). Tyto ionty mohou ovlivnit proces sycení vody oxidem uhličitým (CO₂) následujícími způsoby:
1. Tvorba nerozpustných sloučenin: Při sycení vody CO₂ může docházet k reakcím mezi CO₂ a ionty vápníku a hořčíku, což vede k tvorbě nerozpustných uhličitanů (např. CaCO₃ nebo MgCO₃). Tyto sloučeniny mohou vytvářet sraženiny, které ovlivňují kvalitu vody a mohou ztěžovat proces sycení.
2. Změna pH: Tvrdá voda má obvykle vyšší pH, což může ovlivnit rozpustnost CO₂. Oxid uhličitý se lépe rozpouští v kyselém prostředí (nižší pH). Pokud je voda příliš tvrdá, může být nutné upravit pH, aby se dosáhlo optimálního sycení.
3. Stabilita sycení: Tvrdá voda může vést k nestabilitě sycení, protože minerály mohou reagovat s CO₂ a způsobovat ztrátu plynu nebo tvorbu usazenin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výrobníky sody |
---|---|
Hmotnost: | 30 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.