Výrobník sodové vody BSD2
Kód: 5-501Související produkty
Detailní popis produktu
BSD2 Výrobník sodové vody
Tento výrobník sodové vody je vybaven třemi okruhy pro dodávání vody v pokojové teplotě, studené a perlivé vody.
- Výkonný profesionální výrobník sodové vody
- Provedení pod pult
- Použití ve výrobních provozech, kancelářích nebo domácnostech
- Výdej chlazené sodovky, nesycené vody a nechlazené vody
- Robustní provedení
- Chladivo R290
- Výtoč sodovky za 1 hod
- 25 litrů sodové vody (1-6°C)
- Výtoč chlazené vody
- 30 litrů chlazené vody (pod 10°C)
- Rozměry (š x d x v)
- 330 x 510 x 460 mm
- Napájecí napětí
- 230V/50Hz
- Hmotnost
- 28 kg
- Výkon
- 190W
Výrobníky sody nelze připojit bez úpravy vody před vstupem do přístroje a to zejména tlaku (redukční ventil) a kvality (uhlíkový filtr).
POZOR !!
Pro dosažení optimálního sycení sodové vody CO₂ je často nutné upravit tvrdost vody, například změkčením nebo úpravou pH. To pomáhá zajistit, aby CO₂ zůstal v roztoku a aby výsledný nápoj měl požadovanou chuť a kvalitu.
Tvrdost vody má vliv na sycení sodové vody plynem CO₂. Tvrdost vody je způsobena především přítomností rozpuštěných minerálů, jako jsou ionty vápníku (Ca²⁺) a hořčíku (Mg²⁺). Tyto ionty mohou ovlivnit proces sycení vody oxidem uhličitým (CO₂) následujícími způsoby:
1. Tvorba nerozpustných sloučenin: Při sycení vody CO₂ může docházet k reakcím mezi CO₂ a ionty vápníku a hořčíku, což vede k tvorbě nerozpustných uhličitanů (např. CaCO₃ nebo MgCO₃). Tyto sloučeniny mohou vytvářet sraženiny, které ovlivňují kvalitu vody a mohou ztěžovat proces sycení.
2. Změna pH: Tvrdá voda má obvykle vyšší pH, což může ovlivnit rozpustnost CO₂. Oxid uhličitý se lépe rozpouští v kyselém prostředí (nižší pH). Pokud je voda příliš tvrdá, může být nutné upravit pH, aby se dosáhlo optimálního sycení.
3. Stabilita sycení: Tvrdá voda může vést k nestabilitě sycení, protože minerály mohou reagovat s CO₂ a způsobovat ztrátu plynu nebo tvorbu usazenin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výrobníky sody |
---|---|
Hmotnost: | 30.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.